Sabtu, 19 Juli 2014

yang bagaimana?

Yang disebut..
Keseriusan itu yang bagaimana?
Ketidak seriusan itu yang bagaimana?

Kalau tidak bilang 'ini tidak serius lho' berarti sedang serius lho..
Kayanya sih.. selalu serius. Tapi enggak tau diliatnya atau dianggapnya bagaimana.


Lalu.. yang disebut
Membuka hati itu yang bagaimana?
Kalau yang menutup hati itu yang bagaimana?

Ini kayanya selalu dibuka.. tapi nggak ada yang masuk lho..


Lalu lebih memilih untuk ditunggu apa menunggu?
Kalau jalan bersama saja, bagaimana?
:)

Tapi masih mencari lho..
Berharap segera menemukan... dan ditemukan..

Minggu, 06 Juli 2014

Blessing by Halyosy

Okay.. this one is what I promised earlier. The full dong of Blessing. Enjoy! And let me know what's your opinion about it. Hehe





BLESSING - Halyosy
Lyrics/composition/arrangement: halyosy
English lyrics cooperation: Mes
E Guitar: Nakanishi, A Guitar: 193, Base: mao, Sanshin: 530, Piano: Akai Ryuusei
Illustration: shimano, Background motion: SenseFrame, Video: halyosy and sobomen

Blessings for your birthday
Blessings for your everyday
最後の一秒まで前を向け

剥がしても何故だか増えてくタグと
ランク付けされてく理不尽な価値
そんな数値で人を推し量らないでと
飛び交う言葉を手で覆い隠した

Oh… It’s time to get up 灯火を消す前に
Oh… It’s time to get up 足元を照らせ!

ほらここをじっと見つめてみて
最高の味方が映ってるでしょ?
それは命の証

Blessings for your birthday
Blessings for your everyday
例え明日世界が滅んでも
Blessings for your birthday
Blessings for your everyday
最後の一秒まで前を向け
Hip hip HOORAY これから先も
Hip hip HOORAY 君に幸あれ

ゼロからイチを生むのは容易くない事
肝心な物は見えないし触れない事
不幸とは幸せだと気づけない事
毎日が誕生日で命日な事

Oh… Stand up take action 泥沼を掻き分けて
Oh… Stand up take action 蓮の花は咲く!

ほらここに手を重ねてみて
温もりが伝わってくるでしょ?
それは命の証

Blessings for your birthday
Blessings for your everyday
例え綺麗事だって構わない
Blessings for your birthday
Blessings for your everyday
この時代に産んでくれてありがとう
Hip hip HOORAY これから先も
Hip hip HOORAY 君に幸あれ

さぁさ寄ってらっしゃい見てらっしゃい
ロックでいったらこんな風
Like this x 2 Yeah
アカペラでいったらこんな風
Like this x 2 Yeah
ゲームでいったらこんな風
Like this x 2 Yeah
ダンスでいったらこんな風
Da da da da da

よく食べて
よく眠って
よく遊んで
よく学んで
よく喋って
よく喧嘩して
ごく普通な毎日を
泣けなくても
笑えなくても
歌えなくても
何もなくても
愛せなくても
愛されなくても
それでも生きて欲しい

Blessings for your birthday
Blessings for your everyday
例え明日世界が滅んでも
Blessings for your birthday
Blessings for your everyday
最後の一秒まで前を向け

If you’re alive あの子が振り向くかも
If you’re alive 宝くじ当たるかも
If you’re alive 再び始まるかも
生き抜くためなら
棒に振れ
水を差せ
煙に捲け
油を売れ
現を抜かせ
そして来週も来月も来年も来世も
一緒に祝おう

Blessings for your birthday
Blessings for your everyday
例え綺麗事だって構わない
Blessings for your birthday
Blessings for your everyday
ここに集えた奇跡にありがとう
Hip hip HOORAY これから先も
Hip hip HOORAY 君に幸あれ
Hip hip HOORAY これから先も
Hip hip HOORAY 君に幸あれ
Hip hip HOORAY


-------------English Translation----------------------------------------------------------------------------------------------------

Blessings for your birthday
Blessings for your everyday
Face forward until your last second

For some reason, the tags increase even though I tear them off, and I am ranked unreasonably
"Don’t make assumptions about people based on numbers like that," I thought and covered the words flying about with my hand

Oh… It’s time to get up
Before you put out the light
Oh… It’s time to get up
Illuminate the path at your feet!

Look, fix your eyes right here
You can see your best ally, can’t you?
That is the sign of life

Blessings for your birthday
Blessings for your everyday
Even if the world is destroyed tomorrow
Blessings for your birthday
Blessings for your everyday
Face forward until your last second
Hip hip HOORAY From here on out
Hip hip HOORAY I wish all the best for you

Producing something from nothing isn’t an easy thing to do
Since the essential things can’t be seen and can’t be touched
Unhappiness is being unable to perceive happiness


Oh… Stand up take action
Push yourself through the swamp
Oh… Stand up take action
Lotus flowers will bloom!

Here, place your hand right here on mine
You can feel my warmth, can’t you?
That is the sign of life

Blessings for your birthday
Blessings for your everyday
I don’t care if it sounds fake
Blessings for your birthday
Blessings for your everyday
Thank you for being born into this world
Hip hip HOORAY From here on out
Hip hip HOORAY I wish all the best for you

Come on, gather around and take a look
If you sing it like a rocker, it will sound like this
Like this x 2 Yeah
If you sing it a cappella, it will sound like this
Like this x 2 Yeah
If you sing it like a gamer, it will sound like this
Like this x 2 Yeah
If you sing it like a dancer, it will sound like this
Da da da da da

Eat well
Sleep well
Play well
Learn well
Talk well
Fight well
Live your very ordinary everyday life
Even if you can’t cry
Even if you can’t laugh
Even if you can’t sing
Even if you have nothing
Even if you can’t love
Even if you aren’t loved
I still want you to live

Blessings for your birthday
Blessings for your everyday
Even if the world is destroyed tomorrow
Blessings for your birthday
Blessings for your everyday
Face forward until your last second
Hip hip HOORAY From here on out
Hip hip HOORAY I wish all the best for you

If you’re alive
That person might notice you
If you’re alive
You might win the lottery
If you’re alive
You might start again
In order to survive
Sacrifice everything
Throw things out of order
Confuse people
Idle your time away
Get infatuated
And next week, next month, next year, and in the next world
Let’s celebrate together

Blessings for your birthday
Blessings for your everyday
I don’t care if it sounds fake
Blessings for your birthday
Blessings for your everyday
Thank you to the miracle that has brought us here together
Hip hip HOORAY From here on out
Hip hip HOORAY I wish you all the best
Hip hip HOORAY From here on out
Hip hip HOORAY I wish you all the best
Hip hip HOORAY

Sabtu, 05 Juli 2014

Birthday. Again~~


Bismillahirrohmanirrohim
Hahaha pertama-tama ini post setelah 1 tahun yang lalu. Post terakhir ternyata 5 Juli 2014.
Dalam 1 tahun ini tentunya banyak yang sekali yang terjadi. Ya, banyak sekali. Tapi kalau mau diceritakan dalam satu post tentunya ga akan muat //salah sendiri males ngepost
Okay, ringkasnya sih. Alhamdulillah skripsi lancar dan sudah wisuda. Alhamdulillah lagi dapat menyandang gelar sebagai wisudawan terbaik di Fakultas Geografi periode Mei 2014. Lalu juga diberi kesempatan untuk melanjutkan S2 di Fakultas Geografi dengan beasiswa fasttrack dengan minat Magister Pengelolaan Pesisir dan daerah Aliran Sungai (DAS) //walaupun belum resmi terdaftar lho. Hhaha hmm apalagi ya..  banyak keracunan di alam fangirl #eh terus hmm.. banyak deh pokoknya :p //apaan

Yang mau ditekankan di sini adalah… Yak. Happy birthday to me~~! Hahahha
Dan kemarin-kemarin nemu lagu ini. Judulnya Blessing karyanya Halyosy salah satu utaite. Kata dia lagu ini diciptain buat ponakannya yang masih umur 3 tahun, supaya bisa menjadi penyemangat besok kalau sudah besar. Lagu ini langsung nancep di hati. BAGUS. Liriknya yang well thought, simple yet really encouraging. Always get teary eyes when listening to this song :’

Comment by Halyosy
"Though this is a personal matter, my nephew turned three years old. I aimed to create a song that would give him a supportive push forward when he loses his way when he grows up."

Ya. Anda berhasil Halosy-san. This song really makes my heart warm too, so much feels. Suka bagaimana orang bisa mengekspresikan sesuatu, memberi semangat kepada orang dengan cara seindah ini. Tidak semua orang bisa menyampaikan semangat dengan cara yang baik. Bagi adiknya mas Halyosy-san, selamat kamu mempunyai paman yang baik :) //mau ga punya tante kaya saya #eh *tutup muka*

Beberapa cuplikan liriknya seperti ini. Sudah versi translate nya.

Blessings for your birthday, Blessings for your everyday
I don’t care if it sounds fake
Blessings for your birthday, Blessings for your everyday
Thank you for being born into this world
Hip hip HOORAY From here on out
Hip hip HOORAY I wish all the best for you

Eat well, Sleep well, Play well, Learn well, Talk well, Fight well
Live your very ordinary everyday life
Even if you can’t cry, Even if you can’t laugh, Even if you can’t sing
Even if you have nothing, Even if you can’t love, Even if you aren’t loved
I still want you to live

If you’re alive, that person might notice you
If you’re alive, you might win the lottery
If you’re alive, you might start again
In order to survive. Sacrifice everything. Throw things out of order
Confuse people. Idle your time away. Get infatuated
And next week, next month, next year, and in the next world… Let’s celebrate together

Bagus kan? Liriknya yang lugas tapi ngena dan memang member semangat.  Live to the fullest pokoknya. Jangan gampang nyerah. Waktu sedih, waktu keadaan lagi berat tetep sabar, nangis gapapa. Love ourself first. If things get though we can cry you know. Survive in this world and someday you’ll be happy, get happiness. Someday maybe you can proudly say something like, “I live for this moment, for this day, for meeting you”.

Ahh~~~ seandainya ada yang mau nyanyiin :’
Haha.. Happy Birthday to Me :*
Untuk yang versi lengkapnya akan dipost nanti. Di next post deh. Panjang kalau di sini.



Jumat, 05 Juli 2013

birthday. . .

ohayou? ~
yeah.. sesuai dengan judulnya.. hari ini adalah hari ulang tahun saya. hahahahahah *wryly laugh* 
so? so... umm...

well.. skarang sudah umur 22 tahun. oh my.. bukan umur yang remaja lagi tentunya.
Alhamdulillah telah diberi kesempatan 22 tahun ini.. berarti jatah umur saya sudah semakin sedikit ya Allah? Apakah yang saya lakukan selama ini sudah benar? Semoga disisa umur saya nanti saya akan lebih dapat berguna baik bagi dirisendiri orang lain maupun bagi agama ini ya Allah.. amiin bismillah :)

Menilik 1 tahun kebelakang mungkin tidak terlalu banyak achievement yang dapat saya banggakan :
KKN di Kulur Ilir (Bangka Tengah) bersama 25 orang teman yang bermacam-macam personality nya dapat membuat keluarga kecil bersama Aga dan Mba Nina :3. Lalu KKL 3 yang alhamdulillah ke Singapura, ya ke luar negeri untuk pertama kali what a wonderful way to change a point of view for our country development. Lalu melangsungkan ujian kompre yang sampai sekarang masih stuck oh my skripsweet TwT. Ikut penelitian bersama orang prancis berkat Mba Tina, hello Dally, Carine, et al. And then Alhamdulillah presentasi di Seminar Internasional PlanInk walaupun tidak membawa pulang juara, diselenggarakan di Malang.. Lalu.. apa lagi? ikut penelitian penelitian kecil.. dan bertemu dengan berbagai orang tentunya.. 
well. resumenya mungkin seperti itu *chuckle*

But yeah.. umur sudah 22 tahun sekarang
ada beberapa impian yang sudah dicapai dan masih banyak impian lagi yang belum tercapai.. keep forging forward ajah deh.. yosha!! umm...
Yang diinginkan orang tua cuma 1.. cepet lulus S1, setelah itu mau melanjutkan S2 atau langsung bekerja silahkan.. yang penting lulus dulu katanya
bismillah ya Ibu.. Bapak.. Adik.. InsyaAllah saya lulus tepat waktu dengan hasil yang memuaskan.. amiin. terus dukung saya secara moril maupun materil :p

Tidak dapat memenuhi harapan adalah hal yang paling menyakitkan.. ya kan?
I'll do my best... please keep support me.. :')

my cup cakes
this year i get a cupcakes again.. thanks my family :*



and....
Happy birthday... me :)
5 July 2013